
Érdekességek a jeges finomságról
A sorbet, amit gyakran a fagylaltok ősének neveznek, a tizenharmadik százai Kínából származó jeges édesség, melyet a főétel után desszertként fogyasztanak, esetleg gyomornyugtatóként alkalmazzák két főfogás között. A sorbet szó arabul „sharab”, ami italt jelent, és Magyarországra a törökök által került be.
Rengeteg fajtája létezik ennek a jeges finomságnak, ezek közül talán legismertebbek az alkoholos kivitelek, amik különféle likőrből készülnek: az alkoholt, a friss gyümölcsöt, a citromlevet, a jeget, és a cukrot dolgozzák össze, amit aztán kiskanállal és szívószállal szolgának fel üvegpohárban.
A sorbet annyiban különbözik a fagylaltoktól, hogy amíg azok általában tejalapúak, a sorbet inkább vizes, ennek köszönheti frissítő voltát. Mellette szól még, hogy vizes állagának és a friss gyümölcsnek köszönhetően kalóriatartalma alacsony, zsírtartalma minimális. Bármilyen gyümölcsből készíthető ilyen édesség, ami biztosan mindenkit felfrissíti a forró, nyári napokban is.
Tekintse meg gazdag jégkrém kínálatunkat!