Rendeljen pálcikás és tölcséres jégkrémet! Tel.: +36-70 459 3954.

Fagylaltok téli ízvilága

mriceland.hu.marc

Most, hogy eljöttek a napsütötte délutánok, itt az ideje a jó kis fagylaltozásoknak!

Nincs is annál jobb, mint a vasárnapi ebéd után, családdal barátokkal ejtőzni egyet a teraszon vagy a kertben és békésen elfogyasztani egy kis fagyit. Legyen szó pálcikásról, tölcséresről vagy dobozos kiszerelésről, amit aztán gombócokra formázva egy kis cukordarával megszórjuk, és már kanalazhatjuk is az édes finomságot!

Egy íz van, amire csak rá kell gondolnia és összefut a nyál a szájában?

jégkrémA nyártól és a forró nyári napoktól sajnos egy időre el kell búcsúznunk, a hosszú nappalokat felváltották a hideg, szürke, havas téli hónapok. Ez azonban még nem jelenti azt, hogy semmit sem menthetünk át a nyár pozitív dolgaiból. Itt vannak például a jégkrémek!

A jégkrémekben az a jó, hogy egész évben fogyaszthatjuk őket, saját részre vagy ajándékba, hétköznapokon vagy ünnepi alkalmakkor, ez a jeges finomság mindig jól esik. A jégkrémeket mindenki szereti, és elég csak elővarázsolni a hűtőszekrényből, azonnal fogyasztható.

Jégkrém nagykereskedés Sokan úgy gondolják, hogy túl nagy a kínálat jégkrémekből, és túl sok az árusító hely. Azonban az árusító helyek csak a megnövekedett kereslet igényeit szolgálják ki. Európa szerte és országosan is évről-évre emelkedik az egy főre jutó jégkrém- és fagylaltfogyasztás mennyisége.

Tudta Ön, hogy 2012-ben Magyarországon egy átlagos 4 fős család egy év alatt körülbelül 14 liter fagylaltot fogyasztott?

mriceland.hu

Szinte minden ember imája a fagyit évszaktól függetlenül, ezért a jégkrém árusítása jövedelmező üzlet. ízlések és pofonok: Van, aki krémesen, van, aki ropogósan, édesen szereti. Kínálatunkból kedve szerint válogathat!

Kinek ne esne jól a forró kandalló mellet ücsörögve fagyit majszolni? Az édes ízek érzése adja meg a boldogságot. Kóstoltassa az olasz tengerparti hangulatot idéző Gelato fagylaltot, hogy újra vidám hangulatban érezhessék magukat vásárlói!

A világ tele van érdekességekkel és az ínyencek által kikísérletezett extrém finomságokkal, melyek között számos olyan akad, aminek fogyasztása kizárólag felnőtteknek ajánlott alkohol tartalma miatt. A fagyi évszaktól függetlenül igen népszerű édesség, melyet óriási örömmel fogyaszt mindenki, de mindig akadnak olyanok, akik szívesen kóstolnak újdonságokat és érdekes, extrém ízeket.

Az alkoholos fagylaltok végtelen lehetőségeket biztosítanak a készítők számára, azonban mégis van egy apró akadály, ami miatt kevés valóban alkoholos finomság létezik, ez nem más, mint az, hogy az alkohol megakadályozza a fagyi jó minőségű kifagyását, fagyáspontjának köszönhetően. A valódi alkoholtartalom helyett gyakran aromákkal ízesítik a fagyos édességeket, melyekkel igyekeznek kedveskedni az ínyenceknek, ennek ellenére léteznek valódi alkoholos fagyik, pl.:

mriceland.hu.jun

A sorbet, amit gyakran a fagylaltok ősének neveznek, a tizenharmadik százai Kínából származó jeges édesség, melyet a főétel után desszertként fogyasztanak, esetleg gyomornyugtatóként alkalmazzák két főfogás között. A sorbet szó arabul „sharab”, ami italt jelent, és Magyarországra a törökök által került be.

Rengeteg fajtája létezik ennek a jeges finomságnak, ezek közül talán legismertebbek az alkoholos kivitelek, amik különféle likőrből készülnek: az alkoholt, a friss gyümölcsöt, a citromlevet, a jeget, és a cukrot dolgozzák össze, amit aztán kiskanállal és szívószállal szolgának fel üvegpohárban.

mriceland.hu.aug

Napjainkban a különböző allergiatípusok szinte népbetegségeknek számítanak, melyek közül az egyik jellemző és gyakori allergiatípus a tej- és tojásallergia. A nyári kánikulában mindenki természetes módon kívánja a hűsítő finomságokat, azaz a különböző fagylaltokat, melyek széles választékában mindenki megtalálhatja az ízlésének leginkább megfelelő frissítő édességeket.

A fagyi eredeti összetevői között, melyeket ma is alkalmaznak, nagy arányban szerepel tej- vagy tojásszármazék, melynek következtében az allergiában szenvedőknek mellőzni kell ezeket, azonban erre is van megoldás.

A fagylalt napjaink kedvenc nassolnivalója, amelyet főleg a nagy melegben fogyasztanak az emberek, közülük legszívesebben a gyerekek. Nem is csoda, hisz krémes és gyümölcsös, ráadásul sokféle izgalmas variációja ismert. De honnan is ered a fagyi?

A források szerint először a kínaiak készítették el a jeges ínyencség elődjét nagyjából ötezer évvel ezelőtt, tejből és gyümölcsökből.

mriceland.hu

Az elmúlt évek nyári hőmérséklete szinte elviselhetetlenné vált. A születésnapok, névnapok és egyéb különleges események azonban a forróságban sem maradnak el. Ilyenkor nyújt remek megoldást a jégkrémtorta!

A születésnapok elmaradhatatlan desszertje a torta. Azonban a nagy kánikulában senkinek sincs kedve az édes, krémes finomságokhoz, sokkal jobban esik egy jégkrém vagy fagylalt. Miért ne lehetne a kettőt ötvözni? Ha a nyári forróságban kell valamilyen ínyencséget kínálni a vendégeknek, tökéletes választást jelent a jégkrémtorta.

Jégkrém, fagylalt

A jeges finomság mindig élvezetes nassolnivaló, akár a nyári kánikulában, akár otthonunk téli meghittségében. Mindenkinek megvannak a kedvencei, azonban akadnak olyan ízek is, amelyek meghökkentik a nagyközönséget. Világszerte néhány szakember megalkotta azokat a fagyi és jégrém csodákat, amelyek cseppet sem megszokottak, sőt némelyik furcsa és szinte már elképzelhetetlen, hogy ez az íz jutott eszébe valakinek. Biztosan akadnak vállalkozó kedvű ínyencek, akik szívesen kipróbálják egyiket-másikat, azonban a klasszikus ízek örök slágerek maradnak.

Az olasz fagylalt ízvilága rendkívül különleges, a világon sehol nincsen párja. Olaszország utcáit járva lépten-nyomon kis gelateriákat találhatunk, ahol megkóstolhatjuk ezt a remek édességet, amely kiváló hűsítőként szolgál egy forró nyári napon a finom ebéd után. Önnek azonban már nem kell Olaszországba utaznia ahhoz, hogy hamisítatlan olasz fagylaltot ehessen, ugyanis ma már Magyarországon is kaphatóak a Gelato Italiano fagylaltkülönlegességei.

Az olasz kézműves fagylalt receptje alapján készítik a nyári hűsítőket, melyek magukon viselik az olasz fagylaltkészítő mesterek trükkjeit, titkos technikáit.

mriceland.hu.jul

Napjainkban a fagylalt az egyik legkedveltebb édesség, amely igen nagy rajongótábort tudhat magáénak, azonban ez nem csupán a változatosságának, krémességének és hűsítő hatásának köszönhető, hanem napjainkban tudományosan bizonyított tény, hogy a fagyi jótékony hatást gyakorol a fogyasztó szervezetére.

Tudományos vizsgálatok bizonyítják, hogy a fagyi jó közérzetet eredményez, valamint nyugtató hatással rendelkezik, továbbá megállapították, hogy hasonló hatást vált ki a fogyasztóban, mint ha kedvenc zeneszámát hallgatná meg, nyugtató mozgást végezne vagy bármilyen relaxációs inger érné.

Az év legtöbb szakaszában, évszakok , vagy ünnepek szerint mindig akadnak aktuális slágerek ételek és italok területén, amely elsősorban annak köszönhető, hogy bizonyos ízeket párosítunk ezekhez az alkalmakhoz, időszakokhoz, melynek köszönhetően egy-egy kellemes íz könnyedén átültethető az ételek elkészítése során.

A fagylaltgyártásban a megszokott és közkedvelt ízeken felül egyre gyakoribb a különleges, speciális vagy éppen szezonális ízek előállítása és forgalmazása, melyeket ki-ki maga kedvére fogyaszthat. A téli fagylalt ízek igen különlegesek és ízletesek a már jól ismert kombinációknak köszönhetően:

MrIceland

MrIceland Kft.

8000 Székesfehérvár
Raktár utca 13
Kapcsolattartó: Nagy Zsuzsanna
Tel.: +36-70-459-3954

Kövessen minket

MrIceland a facebook-on
Tekintse meg fotóalbumunkat
MrIceland a flickr oldalon