Rendeljen pálcikás és tölcséres jégkrémet! Tel.: +36-70 459 3954.

  A fagylalt története

  A fagylalt története

  A fagylalt napjaink kedvenc nassolnivalója, amelyet főleg a nagy melegben fogyasztanak az emberek, közülük legszívesebben a gyerekek. Nem is csoda, hisz krémes és gyümölcsös, ráadásul sokféle izgalmas variációja ismert. De honnan is ered a fagyi?

  A források szerint először a kínaiak készítették el a jeges ínyencség elődjét nagyjából ötezer évvel ezelőtt, tejből és gyümölcsökből.

  Nagy történelmi alakjaink is kedvelték a fagylaltot sokszínűsége miatt. Nagy Sándor például élénkítő szer gyanánt adta a harcosainak. Hippokratész gyógyírként kínálta a betegeknek.

  Az első fagyit is árusító hely valószínűleg Párizsban nyílt meg, ám a fagyi készítés elterjedésének várnia kellett az ipari forradalomig.

  A fagyi ma ismeretes ehető kelyhét, a tölcsért 1904-ben találták fel. Majd 1923-ban szabadalmaztatták a pálcikás jégkrémet, amelyet akkor még a „jégkrém pálcikán” néven ismert a közönség.

  Magyarországon a 18. században terjedt el a fagylalt. Kezdetekben elsősorban a gyerekeknek készítették, ám később borral vagy pezsgővel szolgálták fel, úgynevezett felnőtt fagyiként.

  MrIceland

  MrIceland Kft.

  8000 Székesfehérvár
  Raktár utca 13
  Kapcsolattartó: Nagy Zsuzsanna
  Tel.: +36-70-459-3954

  Kövessen minket

  MrIceland a facebook-on
  Tekintse meg fotóalbumunkat
  MrIceland a flickr oldalon